Svetoslav-Alexandrov

Светослав Александров е роден на 5 декември 1986 година в Плевен. Завършва училищното си образование в МГ „Гео Милев“ – гр. Плевен през 2005 година. През 2009 година придобива бакалавърска степен по молекулярна биология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, а през 2011 година придобива магистърска степен по растителна физиология. През 2015 година защитава докторска дисертация и придобива докторска степен в областта на растителната физиология.

От 2007 година Светослав списва уебсайта „КОСМОС БГ“ ( www.space-bg.org ; www.cosmos.1.bg ; www.kosmonavtika.eu ). Автор е на редица статии на страниците на сайта, във вестници и списания, сред които „Андромеда“, „Телескоп“ и „BBC Knowledge“.

През 2009 година авторът става финалист в риалити шоуто „Големият избор“ на БНТ.

Светослав Александров е автор на две книги – „Космическа колонизация – неосъществената мечта“ (връзка – тук) и „Сред пясъците на Саркания“ (връзка – тук). Натиснете тук за връзка към авторски профил в Goodreads.

Авторът открива достойнствата на християнството. През 2012 година се запознава с дейни християни, които същевременно са и антикомунисти. Сред тях са пастори на църкви „Прелом“, „Сион“ и конгрешанската църква. Сред тях е и пастор Куличев, който е лежал в затвор по комунистическо време и оказва силно влияние върху Светослав. Благодарение на дейните хора от гореспоменатите организации се разпространява истинската история на църквата през комунистическо време – а именно историята на страданието, очертана от разсекретяването на досиетата.

Авторът е възмутен от липсата на лустрация. През 2013 година, с идването на БСП и ДПС на власт,  чашата прелива. Светослав става част от ДСБ-Плевен с надеждата да помогне на България. През следващите месеци активно участва на протеста почти всеки ден докъм м. ноември, но е разочарован, че опозиционните партии не успяват да намерят общ език помежду си.

В свободното си време Светослав обича да чете книги – предимно фантастика, фентъзи, руска класика.

Публикуваните в този блог статии следва да се приемат само и единствено като лично мнение на автора. Те не ангажират нито една организация или институция, включително такива организации и институции, на които Светослав Александров е симпатизант, член или за които работи.

Реклами